Sådan en søndag for to.

For få år siden.

 

Sådan en søndag for to.

Sådan en lidt grå søndag formiddag, hvor John henter rundstykker før familien står op, og alt går i et lidt langsomt gear. Går hen og bliver en jagtdag af de bedre.

Vi gik der og ventede på en kammerat som skulle hente noget fra træningsgraven og Janni skulle ud og se danse turnering. Jonas ville hellere være hos computeren, end at ta`på jagt med far og mor. Så vi læssede Boris og Jenny, vores 7 års gamle han hund og lille pigen Jenny på næsten 2 år, i bilen. Boris er jo den ”fortabte søn”, som kom hjem efter at ha`været solgt til Skjern egnen og Jenny er en tysk import, som desværre ikke klarede prøven helt, som vi havde håbet. Hun bliver helt bestemt en super jagt hund.

De første 4 kunst grave, vi besøgte, var tomme. Jeg hentede bilen sammen med Jenny, medens John og Boris gik ned til en natur grav. Da de ikke ventede ved vejen, listede jeg ned for at se, hvad de havde gang i. Boris var gået i og halsede i graven, det flyttede rundt der nede og Boris var oppe og vende. ” Det er sku`nok grævlingen” hviskede John. Efter at ha`ventet 10-15 min. Blev vi enige om at skyde et skud i luften, for at få Boris op. Det virkede omgående!! ”Du er sku`da også for nem at narre” grinte vi og gik til bilen.

Så var der igen 3 tomme kunst grave, man kan hurtigt få noget set efter, når Jeepen kan køre på markerne. Det har ellers holdt hårdt, med den mængde regn vi har fået i år. Det har også knebet at holde gravene tørre, vandet har trukket ned i kedlerne og nogle steder løber vandet ligefrem ind af røret! ”Skal vi køre til Fucking pil?” spørger John. Det dejlige navn kommer fra en modvilje for alt den pil, vi har sat på vores jagt. Jo, det prøver vi, for der skød vi to ræve for 14 dage siden. Det er utroligt, hvor det skifter fra år til år, hvilke grave der bliver brugt. Jeg står på min stam plads og John sætter Boris i graven. Pludselig ser jeg en sort pil komme susende i granerne. ”Hvad mon Boris løber efter?” når jeg lige at tænke, da der lyder et skud. ”Nå det var nok ikke hunden!” tænker jeg smilende og venter spændt om der springer en ræv mere. Det gjorde der dog ikke, en kæmpe, meget mørk, han ræv. ”Hvor mon dens tæve er?” taler vi om på vej til næste grav. Så er dagen redet og vi nyder turen til næste grav, som vi kun besøger af pligt. ”For den er der sku` aldrig brugt” Og det er i grunden underligt, for den ligger utroligt godt ned til åen. John gravede bladene ud og lagde sand ved hullet, sidst vi var der. Så står vi ved graven, solen skinner og jeg når lige den tanke, at det ville ha`været fint med et foto. Vupti den rødeste Mikkel springer til højre for mig og Bang! Død er han. ”Den fik jeg!” går gennem mit hoved ”Men skød John samtidig?” Så sidder tæven i hullet, uden at jeg har fået en ny patron i bøssen. ”Nå pyt, spring du bare” tænker jeg. Og Bang, så har John skudt. Han styrter hen og fjerner ræven. ”Er der mon flere?” Men nej, så kommer Boris op og rusker først den ene og så den anden Mikkel. ”To skud, to ræve!” griner John. ”Jubbii” tænker jeg. Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg har troet at der kun har lydt et skud. Og så har vi været flere om det.

Så går turen mod Holsted, de andre grave vi har besøgt, ligger inden for maksimum 10 km. Til Holsted er der 5 km. Der ser vi til 6 kunst grave og en natur grav, som er gravet dette efterår. Vi er godt nok ved at være lidt sultne, rundstykkerne fra i formiddags er ved at være brugt op. Tre ræve i tre skud, er jo også meget fint, er vi så evigt enige om. Men golfbanen må vi lige besøge, der bliver aldrig skudt mere end en ræv af gangen?! Golfspillerne vil mægtig gerne ha`rævene skudt. De skider i sand bunkerne. Jeg mener det er Jenny s tur til at gå i grav, men John holder på Boris. I sandet er der frisk fod, men ikke af ræv, det ser ud til at være en stor hund. Boris er mægtig interesseret, snuser og smiler, som var det en løbsk tæve. Det bliver til sidst for meget for John, og Boris får et lille spark. Så går han i grav og halser omgående. Jeg suser på plads, så jeg kan skyde på modsatte side af hegnet, som John. Tiden går og jeg står og tænker at Boris nok sidder i kedlen og surmuler over sparket. Så kommer en tæve ræv springende, hopper så mærkeligt rundt. John skyder og den vender og vil gennem hegnet. Der får den andet skud. Er der mon to, nej der kommer Boris. Ræven ligger der med munden fuld af græs, dens sidste mundfuld. Vi taler om, at det nok er en stor hund, som har jaget ræven i grav og ellers går talen mest om Holsteds pølsevogn og en mulig lur på sofaen.

Slut på en søndag for to. Luren på sofaen blev ikke til noget. Jonas havde jo fået nok af computeren og Janni kom hjem fra dans. Kammeraten som skulle hente sving gitteret til træningsgraven kom og det blev til et par øl og lidt jagt historie.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.08 | 10:58

Jeg soger in Danmark.-
Tysk Jagt Terrier Royal Canin Hund sort / schwarz.-
senderen Information.:
oldtimertalen@gmail.com
Tele.:60944868
med venlig hilsen doris

...
04.06 | 13:16
Træningsgrav har modtaget 14
06.02 | 19:29
Uva 6 hvalpe. har modtaget 3
27.12 | 20:11
Tyske jagtterrier har modtaget 4
Du kan lide denne side